Saturday, November 5, 2011

and I had a feeling that I belonged, I had a feeling I could be someone

Fy sjutton vad bra vi har haft det idag! Sitter och tittar på bilderna jag laddat upp och kan inte riktigt förstå att det faktiskt såg ut så. Men det gjorde det, mina vänner! Kanske lite finare till och med. Oskar och jag vaknade i gryningen och gav oss av söderut efter en rejäl frukost. Det var enklare än väntat att ta sig till Tulums ruiner, colectivon går bara ett kvarter bort från vårt hostel, och stannade på gångavstånd från ruinerna mindre än en timme senare. Vi kom samtidigt som ett antal guidade turer, men vi snabbade på och fick sedan mer eller mindre vara ifred. Ruinerna i sig är inte jättespännande, det är framför allt omgivningen som gör detta till en fantastisk plats. Jag ska låta bilderna tala för sig själva, som ni ser har vi haft en alldeles strålande dag. Dock var det skönt att komma "hem" till Playa på eftermiddagen, det är mycket mer avslappnat och opretentiöst här.

So we've had a pretty good day visiting the Tulum ruins. It's a perfect daytrip from Playa, not even an hour in the colectivo. We got there early enough to escape most of the guided tours, and we took about a million pictures. The ruins aren't very impressive, but the setting makes the place absolutely amazing! 

The day began with a walk in the jungle
 getting closer...
 
We made it!
 and so began a day of very touristy posing
 hej Oskar!
 hej hej!
 
decent view... 
 tourist #1

 min vän Oskar
 tourist #2

 after a rough day at the ruins we felt that we'd earned a nap on the beach
 this is how I look when I read, very relaxed.

4 comments:

  1. God morgon babe!
    Jag är så sjukt avundsjuk. Det är ju liksom rätt overkligt hur stränderna kan vara så vita och vattnet så turkos. Och som om inte det var nog?! Dessutom har man en bit historia bredvid sig!
    Snyggt halsband har du också, det syntes bättre nu än på skype. Aja, jag får väl bara tänka att jag snart också är i värmen. Men när man tittar på dina bilder och sen ut genom mitt fönster så känns det just nu väldigt långt bort;)
    Hoppas ni hade kul igår kväll! :)

    ReplyDelete
  2. Tulum, Tulum! Jag minns Tulum. Tänk när conquistadorerna närmade sig kusten och såg dessa fantastiska byggnader, då i alla möjliga olika färger, trona på klipporna ovanför stranden.......
    Vi saknar dig, Maja........!

    ReplyDelete
  3. Hej Maja!

    Oskar föreslog att man skulle titta på din blogg för att se hur bra ni har det (och att han lever) vilket jag nu i efterhand nästan ångrar lite att jag gjorde. Det ser helt ljuvligt ut! :) Blir riktigt avundsjuk... Hoppas ni har det så bra som det verkar och ta hand om varandra!

    ReplyDelete
  4. Ni ser onekligen ut att ha det bra. Det är knappt man tror sina ögon när man ser stränderna ni är på! Ta hand om varandra o ha det så bra. Kram L

    ReplyDelete